logo

Inrichting en ruimte

De inrichting van een ruimte kan een bijdrage leveren aan een gevoel van geborgenheid van kinderen. Aandachtspunten zijn licht, kleur en indeling van de ruimte.

Kindercentrum Babbels heeft er bewust voor gekozen om geen vitrage voor de ramen te hangen. Dit om zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Ter aanvulling van het daglicht is gekozen voor 'Softtone' T.L. verlichting omdat dit minder fel is en daarom minder vermoeiend.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van afscheidingen in de vorm van een hekje of kasten, met als doel het creëren van (speel)hoeken.

Voor de optimale mogelijkheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competenties hebben kinderen een gevarieerd aanbod qua ruimte nodig.

Om hierin te voorzien zijn er verschillende speelhoeken in de groepsruimten gecreëerd.

Doordat kinderen in verschillende hoeken met ander materiaal of speelgoed kunnen spelen, worden zij op verschillende gebieden van hun ontwikkeling uitgedaagd en gestimuleerd.

Er is één hoek ingericht als knutselruimte/atelier (met kosteloos materiaal). Een andere hoek wordt steeds anders ingericht; de ene keer staat er een zandtafel, de andere keer is het een 'themahoek'. Daarnaast is er een hoek speciaal voor het gebruik van de televisie en de play-station, een hoek met veel grote kussens waar de kinderen kunnen 'loungen', hutten bouwen en stoeien, een hoek waar met barbies gespeeld kan worden en een hoek met verkleedkleding, welke als 'theater' gebruikt kan worden.