logo

Sfeer

De goede sfeer op de groep vinden we erg belangrijk op Kindercentrum Babbels. De kinderen leren door het imiteren van de pedagogisch medewerkers. De pedagogisch medewerkers zijn zich bewust van het voorbeeld wat zij moeten geven aan de kinderen.

Wanneer de pedagogisch medewerkers een goed samenwerkingsverband hebben, is de sfeer tussen hen aangenaam. Dit heeft een positief effect op de kinderen. De pedagogisch medewerkers evalueren de samenwerking en factoren die deze in de weg staan tijdens het groepsoverleg.

De inrichting van de ruimte hangt volgens ons nauw samen met de sfeer op een groep. De muren van de groepen zijn in sprekende kleuren geschilderd. Dit zorgt voor een vrolijke sfeer in de ruimtes. Aan de muren proberen we niet teveel posters, platen en knutselwerkjes (tegelijk) te hangen om ervoor te zorgen dat de kinderen niet teveel visuele prikkels binnen krijgen.

In de groepsruimte zijn hoekjes gecreëerd, waar kinderen kunnen spelen, zich terug kunnen trekken. Dit draagt bij aan de rust die nodig is om een goede sfeer te krijgen op een groep.

sfeer